Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen!

Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen!

Plannen en organiseren, dat is waar mijn ogen van gaan sprankelen! Ik regel zo goed als alles om het leven van ondernemers gemakkelijker en aangenamer te maken. Dit doe ik het liefst voor vrouwelijke ondernemers die op zoek zijn naar overzicht en structuur. Hier kan ik ze goed bij helpen. Door mijn vaardigheden ontstaat er rust in hun hoofd, zij kunnen zaken weer overzien en het allerbelangrijkste, zij kunnen zich focussen op dat waar zij goed in zijn en het allerliefste doen, namelijk hun core business. Met als direct gevolg dat zij groeien met hun onderneming. En hier word ik weer blij en enthousiast van!

Na ruim 12 jaar werkzaam te zijn geweest als personal assistant op een internationaal investerende family office heb ik besloten om voor mijzelf te gaan beginnen als virtual assistant. De functie van de traditionele ondersteuner is in een rap tempo aan het veranderen met name door de digitaliseringsslag die nu bij veel bedrijven en zelfstandig ondernemers wordt gemaakt. Het is niet voor niets dat het beroep van virtual assistant behoort tot de 21 nieuwe beroepen van de toekomst.

Als ondersteuner is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen en om mee te groeien met de organisatie of je opdrachtgever. Je bent niet alleen uitvoerend, maar ook een volwaardige sparringpartner voor de directie of je opdrachtgever. Je dient je meerwaarde te laten zien en ervoor te zorgen dat je je opdrachtgever iedere keer een stap voor bent. Hierin liggen de kansen en de uitdagingen voor de virtual assistant.

Don’t call it a dream, call it a plan

Chantal VA by heart, dat ben ik! By heart omdat ik het vak van ondersteuner van binnen en van buiten beheers en heart omdat mijn hart en passie ligt bij het vak van virtual assistant. Ik ben een geboren ondersteuner, de welbekende duizendpoot. Hoe meer ballen ik in de lucht dien te houden, hoe blijer ik word!

De kleuren in mijn logo, rozenkwarts en serenity, zijn bewust door mij uitgekozen. Rozenkwarts is de steen van het hart. Het bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Kernwaarden die ik belangrijk vind in een samenwerking met een opdrachtgever. Serenity, oftewel kalmte en rust, dat is wat ik wil uitstralen en wil bereiken voor mijn opdrachtgever en voor mijzelf.

I choose to be happy!

Ik ben een moeder van twee dochters, Isée (2012) en Kate (2014), getrouwd met Rob en sinds 2011 woonachtig in het mooie Berkel en Rodenrijs onder de rook van Rotterdam. Ik wil er graag zijn voor mijn dochters wanneer zij uit school komen en meer tijd met mijn gezin doorbrengen.

Voordat ik Chantal VA by heart ben gestart, werkte ik in loondienst en gingen onze kinderen naar de buitenschoolse opvang. Het tempo bij ons in huis was altijd gejaagd. Van het één rende mijn man en ik naar het ander waarbij er nauwelijks tijd en aandacht was voor elkaar. Dit wilde ik niet meer voor mijn gezin en ook niet voor mijzelf.

Het zelfstandig ondernemerschap geeft mij de vrijheid om mijn eigen werktijden in te delen. Ik kan er nu ’s middags zijn voor onze kinderen wanneer dat nodig is en ‘s avonds als zij op bed liggen, klap ik mijn laptop open en ga ik vol energie aan de slag. Dit heeft een hoop rust gebracht in ons gezin met als gevolg dat ik nu een gelukkiger en blijer mens ben wie enthousiasme en kalmte uitstraalt.

Als je mij goed zou kennen dan weet je dat…

ik als hobby graag taarten maak en decoreer met fondant.

ik graag een keer naar Nieuw-Zeeland op vakantie wil. 

ik van lezen houd en er vroeger van droomde om mijn eigen boekenwinkeltje te hebben net zoals in de film You’ve got mail.

een e-reader niet aan mij is besteed. Geef mij maar een boek in handen. Ik wil het papier voelen en ruiken. Voor wat betreft mijn werk daarentegen werk ik volledig paperless.

ik witte chocolade niet kan weerstaan!

ik graag zou willen meedoen aan het tv-programma Wie is de Mol?

ik de Formule 1 de meest nutteloze sport vind die er bestaat. Ik begrijp niet dat mensen het leuk vinden om ruim 1,5 uur lang te kijken naar hetzelfde rondje dat wordt gereden.

ik het irritant vind als mensen direct beginnen met ritsen aan het begin van de invoegstrook.

ik in de auto luidkeels en gepassioneerd meezing met mijn playlist in Spotify.

ik gek ben op films kijken, met name horror films zoals Scream en He’s out there. Ik hou van het schrikeffect!